Bildkavalkad från Biguman/Ensamheten

Dante och jag har hittat inspirerande rutiner i veckan – vi studsar upp vid 7.30, slevar i oss varsin filtallrik (Norrmejeriers Norrskensfil, Mmmmm..) packar traktorer, extrakläder, träningskläder och penslar å drar iväg till Ensamheten. Där målar vi, leker, kör ved, fikar med Farmor Elsa och när Frank och farsan kommer hem från röjandet drar jag med kusin Daniel och gymmar. Därefter hinner vi med lite mer vedkörande och sen tar vi med Frank till Storuman och Dante somnar i hans famn i bilen. I morgon blir det golvläggning istället för målning i lekstugan. Lyckliga liv.
 Målarutrustningen! www.avjord.se


Dante har rätt många favoritsysselsättningar, att ”bake kake” är en av dessa. Kul att han lägger till e efter alla ord, kanske inspirerad av att han heter DantE. Backe (betyder både backe och backa), Dacke (traktor), jacke (jacka)..
”Mamma, smaka – gott!” Jag tar tejprullen, doftar på den och äter sen glupskt upp den fina kakan, han ser nöjd ut och tar snabbt tillbaka den för att baka en ny.
En annan favorit – köra ved med traktorn. Vi har förtroliga samtal innan vi tar plats bakom ratten (iallafall när jag kör, tror farsan och Frank är mer stresståliga i traktorn än vad jag är) Samtal om vem som i första hand kör och ska få ha händerna på ratten. Får Dante bestämma ska vi alltid köra med traktorvagn, grip och bara hans små händer ska styra ratten.
Farsan, Frank och Dante laddar skopan med ved som sen körs till vedboden genom fårhägnet.


Dante hjälper mig att tvätta och måla småstolarna till lekstugan. Det blev mycket färg överallt, så det blev bara att hoppa..
.. i skurhinken när målandet var kirrat.

Sommarbad i tunna som vi fyndat i Lerberg.Mormor Jeanette servar med jordgubbar och passar på att tjuvtvätta Dantes jordiga hår.
 Dante tycker jag har fotat färdigt. Han vill äta jordgubbar och dricka badvatten utan att någon stör.
Mormor torkar jordgubbssöl, eller kanske jord, eller något annat. Något att torka finns alltid.

Dante hjälper mig fixa lekstugan.

Spika är roligt!


Och att bädda ner mjukdjuren, framförallt den stora elefanten han fick av mormor Svea och sen köra dem upp och ner i trappen eller gå på långpromenader med dockvagnen är helt klart en Dantefavorit. Igår styrde han iväg elefanten ner till sågen i min gamla dockvagn oxå den en present från mormor Svea. Ska se om jag kan renovera upp den, alternativt införskaffa honom en ny dockvagn. Ibland ”pinke” mjukdjuren på golvet och Dante måste hämta ”blöje” till dem.

 Söndag: Minnesstund och jordfästning av urnan av Mormor Svea Nilsson. Alla kusiner var på plats på mammas sida med sina små. Dante var på sitt livs värsta humör och lät som en siren mest hela tiden så fort någon av de små tittade eller tog i hans leksaker. Bra träning för oss båda i kontroll av frustration och tålamod. Vi lever vidare och mormors minne lever så länge vi minns.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.