Vårvinter i Storuman

Foto: Janne Danielsson/SVT

 

Nu är det vårvinter – solen strålar, snön gnistrar och då och då droppar det från något tak. Vi har firat påsk med en massa gymlek (kusin HulkFia och broder Torbjörn) skidåkning och socialt umgänge. En påskdröm!

Jag fascineras av trycket och all den fantastiska respons vi fått på dokumentärfilmsserien Storuman Forever. Ödmjukt och varmt tack till alla er som mailat och på olika sätt hört av er- mailboxen riskerar explodera och jag kanske har hunnit svara på de flesta mail lämpligt till midsommar eller iallafall till älgjakten.

Ikväll sänds EP4 på SVT kl 21.00 och för de riktigt nyfikna går det redan nu att se på SVT PLAY.

Vi ses!

Södra Västansjö – i andra änden av Storumans kommun. #paradis

Skranåkning! Mössan flög av efter ca 2 sekunder från det att bilden togs.

Lova, Dante och Tycko. Inte kusiner, men nästan. Tremeningar (som vi säger..)

Tycko på skranan, Anna skjutsar på. Lova laddar för sitt åk och elbilen står redo att köras in i garaget som nu äntligen rymmer en bil och inte bara ved.

Ja, än dröjer det innan jag kan börja röja och kolla kabeldragningar, handgräva vattenbrunn (ja både Arne och farsan säger att det bara är att gräva, vilket återstår att se – jag har dock sett till att alliera med ett gäng gubbar i trakterna som både har traktorer och grävmaskiner som jag tänkte skulle få testa HVO100 i tanken) och allt annat som behöver fixas till årets stora projekt; färdigställandet av  gäststugan i Västansjö. Björns morsfarsas påbörjade stugbygge som vi tagit över. Behöver dock inte sitta görolös eftersom en massa ska förberedas fortast möjligt som att kontakta elektriker, VVS:are kolla in solinstrålningen för ev. installation av solceller, beställa material och förbereda garaget så det finns än mer plats där inne. Björn eldade som besatt och jag började bära ut ved från garaget och stapla längs husväggarna. Hela stugprojektet kommer att kunna följas i minsta detalj via www.fossilfri.com.

Tags: , , , , , , , , , ,

Ett svar till “Vårvinter i Storuman”