Storuman Forever – all in!


Lyckades lura med farsan, även denna gång – Storuman Forever!

Nu är vi igång, ja nu finns det ingen återvändo – bara att hänga på! Dokumentärfilmsserien Storuman Forever sänds nu på tisdagar på SVT i fem veckor. Vårt bidrag till att förändra världen. Stort. Ja, absolut och viktigt och svårt och.. ja, det mesta på en gång! Responsen på första programmet har varit massiv. Storumanborna är sköningar, genuina och uppriktiga – det uppskattas!

Har garanterat svarat minst 100 gånger på frågan om var och hur man bäst gör en invägning för att mäta sitt eget klimatavtryck och svaret är www.klimatkontot.se Skrev ett blogginlägg om själva mätningen här. Kul med engagemanget – folk väger in sig, jämför och börjar tävla med varandra! Bästa tänkbara start! Tycker givetvis att ALLA partiledarna (de som inte redan gjort det) ska göra detsamma. Blir så tydligt var man har sin största påverkan när man gör en klimatdeklaration, invägning, inmätning – ja, kallade det vad du vill, men det viktiga är att få en första indikation på var man har sitt största negativa avtryck och börja där. Det blir också uppenbart vad man själv kan förändra direkt med aktiva val och var det krävs politiska beslut, styrmedel, förändrade lagar och regler.

För er som är eller planerar vara på plats nu i Skellefteå på SM-veckan är ni varmt välkomna förbi Skellefteå Krafts tält på lördag. Jag är på plats och instruerar armbrytning och pratar hållbarhet kl 9-17.00!

 

Tags: , , , , , ,

Ett svar till “Storuman Forever – all in!”