Världsmästarbesök i Laholm 19 februari

Laholm logo
Tack vare Vallberga Lantmän kan riktiga VÄRLDSMÄSTARBORD doneras till tre skolor i Laholm. Armbryterskan från Ensamheten – elvafaldiga världsmästarinnan Heidi Andersson kommer personligen att vara på plats och överlämna armbrytarborden fredagen den 19 feb:

9.30 Veingeskolan,
rektor Joakim Strand 070-249 64 92

10.45 Lagaholmskolan,
rektor Viveka Lennse Johansson
0722-134499

13.00 Våxtorpsskolan,
rektor Rolf Zetterberg 072-206 52 57

Jag kommer tillsammans med min bror Frank Andersson ge världsmästarinstruktioner i sporten armbrytning och utbilda intresserade elever till armbrytarinstruktörer, så de sen när vi dragit hem till Lappland igen kan instruera andra intresserade i Laholm”, säger Heidi som kommer att kunna ses på SVT:s Mästarnas Mästare tillsammans med sin man Björn Ferry under våren.

Heidi Andersson erbjuder företag och organisationer möjligheten att adoptera Världsmästarbord (armbrytarbord framtagna av Björn Ferry och Heidi Andersson, tillverkade i Sveriges mest troligt OS- och VM-guldtätaste kommun Storuman) som sedan doneras till skolor/fritidsgårdar. Vallberga Lantmän har valt att donera armbrytarbordet till högstadieskolorna i Laholms kommun:

Vi föll för idén därför att den är enkel och lättillgänglig. Inte minst tycker vi att Heidi Andersson är en bra förebild. Om detta dessutom bidrar till att vi får ungdomar med bra armstyrka är det säkert en bra investering för vår verksamhet”, säger Joakim Bronelius, ordförande i Vallberga Lantmän.

Idag finns det drygt 350 armbrytarbord på skolor runt om i Sverige och eleverna ska få möjlighet att ta del av en lättillgänglig idrott som inte kräver någon speciell utrustning, den är enkel att utöva samt lämplig för funktionshindrade som icke funktionshindrade. Många elever blir tack vare armbrytarborden intresserade och nyfikna på armbrytning i allmänhet och fysisk aktivitet i synnerhet. Armbrytarbordet blir en korridorsaktivitet som alla kan ta del av oavsett kön, etnicitet och ev. funktionshinder (förutsatt att man har en arm).

”Målsättningen är att armbrytarbordet ska bli en mötesplats som förenar och integrerar och bidrar till skön stämning på skolan där eleverna lär sig mötas under sportsliga former kring bordet och där får utlopp för ev. överskottsenergi på skolan”, säger Heidi Andersson.

 

För mer information kontakta:

Heidi Andersson
Armbryterskan från Ensamheten
info@heidiandersson.com
+46 (0) 70 20 16 880

Joakim Broneilus
Ordförande Vallberga Lantmän
+ 46 (0) 70 899 21 26

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.